Cartofi gratin
Ingrediente:
Mod de preparare:
- 4 cartofi albi
- 4 linguri cu unt
- 250 ml lapte fierbinte
- 200 g brânză telemea
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper.
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul cu cel putin 10 minute inainte.
- Curatam cartofii si ii feliem cat mai subtiri.
- Zdrobim usturoiul si il amestecam cu cu untul si cu putina sare.
- Ungem o forma de ceramica sau o cratita/tava- ce avem la indemana, cu unt aromat cu usturoi. Peste unt asezam jumatate din cartofi.
- Peste cartofi punem un strat subtire de unt cu usturoi, adaugam jumatate din cantitatea de branzasi punem al doilea strat de cartofi.
- Punem restul de unt cu usturoi, branza ramasa si turnam laptele fierbinte peste ele.
- Lasam la cuptor in jur de 35 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.
- Scoatem din cuptor si mai lasam minim 10 minute sa fuzioneze aromele.
preferati mei, arata tare bine!!!
RăspundețiȘtergere