Saramura de peste la gratar
- 4 bucati de peste
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 1 ardei capia rosu
- 2 ardei iuti
- 1 ceapa mai mare
- 1 legatura patrunjel
- sare mare
- cimbru
- foi de dafin
- otet
Mod de preparare:
- Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.
- Pe gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.
- Asezam ardeii si rosiile si le lasam sa se coaca.
- Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.
- Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.
- Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.
- Le taiem cubulete mici, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.
- Punem legumele tocate impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml de apa la fiert.
- Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
- Strivim usturoiul si il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.
- Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.
- Adaugam otet dupa gust.
- Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.
- Acoperim vasul pana la servire.
- Se serveste cu mamaliga.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************