Prajitura cartof
Ingrediente:
- 300 g biscuiti
- 100 g de nuca sau alune
- 2 linguri de unt sau margarina daca vreti sa fie de post
- 200ml lapte sau apa
- 5 linguri de zahar
- 2linguri cacao
- 1 fiola esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie-optional.
Mod de preparare:
- Dam biscuitii prin masina de tocat carne, la fel si nuca sau alunele, depinde ce folositi.
- Punem intr-o cratita laptele/apa, zaharul, cacaoa si punem la foc sa clocoteasca de cateva ori.
- Lasam sa se raceasca putin si adaugam esenta de rom.
- Turnam siropul aproape fierbinte peste biscuiti si amestecam energic.
- Adaugam untul si coaja de lamaie si amestecam iar.
- Formam cartofii cu mana si ii dam prin cacao.
- Ii punem la rece pentru cateva ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************