Prajitura cu frisca si fructe
Ingrediente:
Blat:
- 4oua
- 4 linguri zahar
- 4linguri faina
- esenta de vanilie sau coaja de lamaie/portocala
- 500 ml frisca lichida
- 300 ml iaurt gras
- 100 gr zahar pudra vanilat
- 1 plic gelatina.
- 300g fructe de padure sau orice alt fruct.
Mod de preparare blat:
- Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
- Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de zaharsi batem pana se albesc.
- Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic.
- Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar.
- Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 10-15minute.
- Face testul cu scobitoarea dupa 7-10 minute.
- Cand este gata, scoatem blatul din tava si il punem la racit invelit cu un prosop umed, evntual il presam putin cu o greutate.
Mod de preparare crema:
- Intr-o craticioara rasturnam cele doua plicuri de gelatina si punem apa cat sa acopere gelatina.
- Le lasam la inmuiat pentru 10 minute.
- Mixam frisca pana se intareste.
- Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.
- Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.
- Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.
- Amestecam bine.
- Luam cateva linguri sanatoase de frisca si punem peste fructe.
- Amestecam usor sa nu zdrobim fructele.
- Ne iese un blat cat tava patrata de la aragaz, putem folosi blatul taiat pe jumatate sau pregatim 2 blaturi.
- Peste primul blat sau prima jumatate, adaugam jumatate din crema de frisca simpla si nivelam.
- Intindem frisca cu fructe peste crema
- Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.
- Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.
- O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe, sau cu ciocolata rasa.
Pai si reteta????!!!
RăspundețiȘtergerePai reteta,nu e ieri a fost 1 aprilie.........
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergerePostez:D.
RăspundețiȘtergereNu am vrut sa fiu rautacioasa a fost un spirit de gluma,sa sti ca te apreciez pt munca pe care o depui pt acest blog, eu fac o reteta doua si mi se pare multa munca , inca o data mii de scuze.o zi buna sa ai.
RăspundețiȘtergereAm luat-o ca pe o gluma. Nu ai de ce sa-ti ceri scuze.
ȘtergereDin pacate am foarte multe pe cap in ultima vreme si am cam neglijat blogul. Am sa postez astazi textul prajiturii.:)) O zi buna si tie!