Tort Amandina
Ingrediente:
Blat:
- 6oua
- 6 linguri zahar
- 30g cacao
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom.
Crema:
- 250g unt
- 200g zahar
- 4 linguri cacao
- 2 galbenusuri
- esenta de rom.
Sirop:
- 50g zahar
- 1 lingurita ness
- 100ml apa.
Glazura:
1 plic glazura de la Dr. Oetker de ciocolata.
Mod de preparare:
- Incepem prin a prepara blatul, iar pentru asta separam albusurile de galbenusuri.
- Albusurile le batem bine cu un praf de sare si cu cele 3 linguri de zahar.
- Amestecam galbenusurile cu esenta si cu uleiul.
- Turnam galbenusurile peste albusurile batute spuma tare, apoi adaugam cacaoa amestecata cu faina si praful de copt.
- Le amestecam usor.
- Rasturnam compozitia intr-o tava (a mea are dimensiunile de 25/30) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 25-30 de minute.
- Dupa 20 de minute, verificam cu o scobitoare sa aflam gradul de coacere.
- Dupa ce s-a copt, il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
- In taiem in doua si pe lungime si pe latime.
- Crema o obtinem topind untul partial si il mixam pana se leaga obtinand o crema fina si pufoasa.
- Adaugam cacaoa si galbenusurile, cate unul si amestecam dupa fiecare.
- La sfarsit adaugam esenta de rom.
- Pentru sirop punem 100ml apa si 50g de zahar pe foc. Lasam sa dea in clocot si adaugam lingurita de ness.
- Lasam la racit si insiropam blaturile.
- Din crema oprim 2-3 linguri pentru ornat.
- Asamblam tortul, insiropand foaia de blat, adaugam crema iar foaie si tot asa pana ultimul strat e de blat pe care il insiropam si il ornam cu glazura de ciocolata pe care o preparam conform indicatiilor de pe pachet.
- Cu cele 3 linguri de crema oprite vom orna tortul dupa preferinta.
- Il dam la rece pentru jumatate de ora, dupa care il putem taia.
Dar ce se-ntampla? Unde e reteta? Eu chiar sunt interesata,ma pregateam sa notez.
RăspundețiȘtergereImi cer scuze, am remediat problema:).
ȘtergereBeton, de cand visez la asa ceva!!! Cred ca e grozav de bun ;) Pup
RăspundețiȘtergere