Treceți la conținutul principal
Faceți căutări pe acest blog
Bulz
Ingrediente:
400 gr malai din comert
900ml apa
- sare
- 200 gr branza de burduf
- 2 carnati de preferat afumati.
Mod de preparare:
- Punem apa la fiert intr-un tuci(sau un vas cu pereti mai grosi), impreuna cu un praf de sare.
- Cand s-a fiert apa adaugam malaiul si lasam sa fiarba(minim 10 min), pana se ingroasa.
- Amestecam bine cu un tel, lasam sa mai dea cateva clocote si rasturnam mamaliga pe un fund de lemn sau pe o farfurie intinsa.
- Taiem bucati de mamaliga maricele si le presam pe o farfurie unsa cu putin ulei.
- Adaugam branza pe centru foii de mamaliga si o strangem dandu-i forma unei sfere.
- Le asezam intr-un vas de ceramica, asezam printre sfere, bucati de slaninuta si carnati afumati.
- Dam la cuptorul deja incins pentru 15-20 de minute.
- Se servesc cu smantana sau iaurt.
- Carnatul se poate praji, felia si pune langa branza in cocolos.
Vai ce bunatate, imi place bulzul foarte mult!
RăspundețiȘtergere