Bascute cu branza dulce si stafide
Ingrediente:
Aluat:
Umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 1 ou
- 2 lingurite gris
- 5 linguri zahar
- stafide
- esenta de rom
- coaja de portocala
Mod de preparare:
- Punem faina cernuta intr-un castron.
- Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.
- In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.
- Adaugam si drojdia care intre timp s-a umflat si framantam.
- Adaugam untul topit si coaja de portocala.
- Framatam pana nu se mai lipeste de mana.
- Lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti, acoperim vasul cu un prosop curat.
- Cat timp se dospeste aluatul pregatim umplutura.
- Amestecam branza cu zaharul, oul, grisul, esentele, coaja de portocala si stafidele.
- Presaram faina pe masa si mai framantam aluatul pentru a scoate aerul.
- Rupem din aluat bucati de marimea unei mandarine .
- Il intindem in forma rotunda si punem 1-2 linguri de umplutura.
- Strangem marginile spre centru cat sa nu se vada umplutura.
- Punem branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 12-14 minute.
- Le ungem cu galbenus si le bagam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
- Le lasam sa sa raceasca si le putem pudra cu zahar.ptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************