Tarta cu gutui
Mod de preparare:
- Spalam gutuile si le decojim.
- Le taiem felii si le punem la fiert, in apa clocotita, in care am pus zaharul, sucul de lamaie si esenta de vanilie.
- Le lasam sa fiarba 30 de minute pana se ingroasa siropul.
- Dupa care le lasam sa se raceasca.
- Intre timp punem untul si zaharul pudra intr-un vas si bate bine.
- Adaugam oul si schimbam mixerul cu o spatula de lemn, amestecam bine si adaugam faina in ploaie.
- Dam aluatul la rece pentru jumatate de ora sau chiar mai mult.
- Ungem o forma de tarta, cu unt si asezam aluatul, inclusiv pe peretii tavii.
- Intindem aluatul in tava cu mana si il intepam din loc in loc cu furculita.
- Rasturnam gutuile cu tot siropul in tava cu aluat si asezam feliile de gutui.
- Bagam tava in cuptorul incins pentru 30 de minute la 190 grade.
- O lasam sa se raceasca si o portionam.
Sursa de insipratie: Horia Varlan
Prea buna pentru cuvinte! a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergere