Prajitura cu cacao si crema de branza dulce
Ingrediente:
Aluat:
- 4oua
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 1/2cana smantana
- 1 cana zahar
- 2 linguri cacao
- 1.5 pliculete praf de copt
- faina cat cuprinde
Crema:
- 500g branza de vaci
- 150g zahar
- 3 linguri gris
- coaja de la o lamaie.
Mod de preparare:
- Se amesteca toate ingredientele pentru aluat.Trebuie sa avem un aluat un pic mai gros decat cel de clatite.
- Turnam jumatate de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 minute.
- Apoi amestecam branza dulce cu zaharul, grisul si coaja de lamaie.
- Asezam compozitia de branza peste aluatul din tava apoi turnam si restul de aluat.
- Se poate pune peste ultima foaie de aluat un strat de dulceata si dam la cuptor .
- Incercam cu scobitoarea, dupa 15 minute si daca mai e nevoie mai lasam la cuptor, pana iese scobitoarea curata.
- Lasam sa se raceasca in tava apoi o putem pudra cu zahar pudra, taia si servi.
Buna Mihaela,
RăspundețiȘtergereprajiturica arata extraordinar, vreau sa o testez neaparat, si deja....simt un iz de dulce in aera...:))).
Rodica!
Gata! Acum are si text:)). Spor la treaba!
ȘtergereMinunata reteta,insa aluatul ,cred,nu e unul vartos.Atunci de ce "faina cat cuprinde"?
RăspundețiȘtergereChiar nu se poate da cantitatea exacta?