Toba de casa
- 2 kg organe de porc (rinichi, inima, limba, ficat)
- 300g sorici
- 500g carne mai grasa sau o bucata din capatana de porc
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 7-8 catei de usturoi
- piper boabe, foi de dafin, amestec de condimente pentru toba(din comert)
- sare
- piper macinat
- Intestine de porc
Mod de preparare:
- Punem organele de porc in apa cu otet, pentru o noapte.
- La fel procedam si cu intestinele care au fost curatate si spalate inainte.
- Le scoatem din apa cu otet, le clatim bine
- Le punem la fiert impreuna carnea, soricul, cu legumele si toate condimentele.
- Saram dupa gust.
- Le lasam sa fiarba pana se fierbe carnea bine.
- Le scoatem din zeama in care au fiert,indepartam legumele, le lasam la scurs si la racit dupa care le taiem bucati mici.
- Umplem intestinele, legam la un capat cu ata iar prin cealalta deschizatura turnam putina zeama din care a fiert carnea.
- Legam si celalalt capat si le punem la fiert in apa rece cu foi de dafin si piper boabe.
- Intepam intestinele sa mai iasa aerul deoarece riscam sa se sparga.
- Fierbem pana intra furculita usor in intestine.
- Scoatem toba din apa si o punem la presat intr-o tava, punem alta tava deasupra iar peste cea de a doua punem o greutate.
- Lasam asa cam 12 ore dupa care se poate taia si consuma sau se poate afuma.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************