Zarzavat de ciorba pentru iarna
INGREDIENTE:
- rosii
- ardei gras sau capia
- dovlecel
- telina frunze
- sare doar daca se folosesc recipiente de plastic ce nu pot fi sterilizate dupa umplere.
PREPARARE:
- Se spala legumele.
- Rosiile se taie felii sau cuburi mai mari.
- Ardeiul se curata de seminte si cotoare si se taie fasii sau cum dorim.
- Si cu dovleceii procedam in acelasi mod, ii taiem feliute mai subtiri sau cuburi de dimensiunea dorita.
- Tocam frunzele de telina, le adaugam peste legume si presaram sarea.
- Amestecam totul si punem in sticle sau borcane bine spalate si uscate.
- Daca folosim recipiente de plastic, adaugam o lingura de sare grunjoasa la o sticla de 1.5 l cum e cea din imagine.
- In cazul recipientelor de sticla, le punem la cuptor pt 15 min dupa care le invelim in paturi si le lasam cateva zile, pana se racesc.
- Legumele isi pastreaza aroma iar conserva se poate consuma si vara urmatoare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************