Negresa rapida
- 2 oua
- 2 cani de zahar
- 10 linguri gem
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 1 varf de cutit de scortisoara
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- esenta
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 cani faina
- 1 cana de nuca taiata marunt (optional)
- Se freaca ouale cu zaharul si cu cacao.
- Se adauga uleiul, laptele, gemul si aromele.
- Se amesteca bine.
- Se adauga jumatate din faina.
- In cealalta cana si jumatate de faina se amesteca cele doua lingurite de bicarbonat.
- Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu asa fac).
- Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute.
- Ca sa va dati seama daca s-a copt incercati cu o scobitoare, daca iese curata, e gata.
Aceasta compozitie ajunge pentru o tava rotunda de 30cm.
Am mancat o bucata la cafea, e o combinatie grozava...nici n-a mai trebuit sa pun zahar in cafea.
RăspundețiȘtergereP.S. Bulinele rulz!