Prajitura Raffaello
- Blat:
6 albusuri
200 gr zahar pudra2 plicuri zahar vanilat
100 gr de faina de grau
100 gr nuca de cocos.
- Crema:
6 galbenusuri
40 gr budinca de vanilie(1 plic)
400 ml lapte
250 gr zahar pudra
2plicuri zahar vanilat
250 gr unt
150 gr zahar pudra.
Pentru decor folosim 30g fulgi de nuca de cocos si ciocolata alba razuita.
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma cu
zaharul pudra si cu zaharul vanilat.
Incorporam faina
amestecata cu nuca de cocos si omogenizam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie
de copt, punem compozitia in tava si o nivelam .
Coacem blatul in cuptorul
incins la 180grade pentru aproximativ 20 de minute.
O lasam sa se raceasca pe
un gratar si in timpul asta pregatim crema.
Mixam glabenusurile cu
praful de budinca si cu zaharul pudra si cel vanilat intr-o cratita.
Adaugam si laptele si
amestecam bine.
Punem cratita la foc mic
si amestecam tot timpul pana obtinem o crema densa.
Luam de pe foc si lasam la
racit la temperatura camerei.
Batem untul moale cu restul
de zahar pudra. Adaugam budinca racita si mixam bine.
Intindem crema uniform peste blat.
Decoram cu ciocolata alba
razuita si cu nuca de cocos.
Inainte de a o portiona o dam la rece pentru minim 2 ore.
Inainte de a o portiona o dam la rece pentru minim 2 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************