Dulceata de ardei iute
500g ardei iute
500g gogosar
500ml otet de vin
500g zahar
Mod de preparare:
Cantarim ardeii cu tot cu cotoare si seminte. Ii spalam, indepartam coditele, semintele si nervurile cu o lingurita si ii tocam cat mai mărunt . Eu am folosit robotul de bucatarie.
Punem pe foc, intr-o cratita cu fund dublu, otetul ai zaharul.
Fierbem 5 minute si adaugam ardeii iuti si gogosarul.
Fierbem pana se leaga dulceata. Putem testa daca este gata punand o picatura de dulceata pe o farfurie si daca nu se prelunge este gata.
Punem dulceata fierbinte
in borcane uscate si sterilizate si o depozitam in camara pana la prima ocazie sa o folosim. 😁
Cat timp preparam dulceata trebuie sa aerisim bine bucataria pentru ca mirosurile sunt foarte tari.
Si neaparat folosim manusi cand curatam si taiem ardeiul iute.
Desi nu sunt mare amator de "picanterii" arată tare bine dulceața ta, d-abia aștept s-o gust! 🤗
RăspundețiȘtergereE Ceva de vis!
RăspundețiȘtergere