Prajitura cu zmeura si iaurt
Ingrediente:
- 2 oua
- 9 linguri rase de zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri faina
- 5 linguri iaurt
- 4 linguri apa minerala
- 1/2 plic praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
- 200g zmeura proaspata sau congelata(sau orice alt fruct)
- 1 lingura zahar pudra vanilat.
- Batem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza.
- Adaugam uleiul, iaurtul , apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt.
- Incingem cuptorul la 180*C cam cu 5 minute inainte de a baga prajitura in cuptor.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia care trebuie sa arate ca o smantana mai groasa.
- Bagam tava in cuptor pentru 5 minute, dupa care presaram zmeura pe toata suprafata prajiturii.
- Dam la cuptor pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.
- Scoatem tava din cuptor, o lasam sa se raceasca si inainte de servire presaram zahar pudra vanilat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************