Prajitura cu iaurt si gem de piersici
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri ulei
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 pachetel praf de copt
Crema:
- 700 g iaurt
- 250 ml frisca lichida
- zahar dupa gust(2-3 linguri de zahar praf)
- 2 plicuri de gelatina
Topping:
- 1 borcan de 400g cu gem de piersici
- 2 plicuri tort gelee transparent
Mod de preparare:
Blatul:
- Amestecam galbenusurile cu zaharul.
- Adaugam uleiul ca la maioneza.
- Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
- Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
- Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
- Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema:
- Batem frisca si o lasam deoparte.
- Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.
- Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
- Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
- Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.
- Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
- Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.
- Dam la frigider tava, pentru 2 ore.
- Amestecam plicurile de tort gelee cu 100ml apa si punem pe foc.
- Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .
- Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
- Portionam si servim.
Sursa: http://culinar.bzi.ro/prajitura-cu-iaurt-si-gem-de-piersici-36
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************