Cozonac fara framantare
Ingrediente:
Aluat:
- 500g faina
- 100g zahar
- 3 galbenusuri
- 25g drojdie proaspata
- 220ml lapte
- 70g unt topit
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura coaja de portocala.
Umplutura:
- albusuri
- 100g zahar
- 2 linguri cacao
- 200g nuca/alune/migdale macinate
- stafide/goji/merisoare
- rahat.
Mod de preparare:
- Amestecam drojdia cu laptele cald si lasam sa creasca la caldura.
- Intr-un vas incapator punem faina, zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul vanilat, untul topit si uleiul, galbenusurile si drojdia care intre timp s-a umflat.
- Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic.
- Ii dam forma unei bile.
- Acoperim vasul si il asezam intr-un loc ferit de curent.
- Il lasam la dospit o ora.
- Intre timp pregatim umplutura, batem albusurile spuma tare.
- Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul.
- Punem nuca, cacaoa si esenta de rom si amestecam cu o lingura.
- Intindem aluatul pe blatul uns bine cu ulei, pana obtinem o foaie de lungimea tavii in care il vom coace.
- Umplutura o intindem pe toata suprafata foii, adaugam rahat, stafide si ce mai dorim.
- Rulam cozonacul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
- Acoperim tava si il lasam la crescut o ora.
- Inainte de a-l baga la cuptor il ungem cu ou amestecat cu o lingura de zahar.
- Il coacem 45-50 de minute, in functie de cuptor.
- Daca se rumeneste foarte tare deasupra, acoperiti tava cu folie de aluminiu, pentru a evita sa se arda, cum am patit eu. :(
- Il scoatem din cuptor si ii presaram cu zahar pudra vanilat si infasuram in prosoape sa se raceasca treptat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************