Prajitura cu nuca, mac si crema de lamaie
Ingrediente pentru o prajitura in tava de aragaz:
Crema:
- 8 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 6 linguri amidon
- 1l lapte
- 300 g margarina
- zeama si coaja de la 2 lamaii.
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 g nuca macinata
- esenta de vanilie
Blat de mac:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 50 g mac macinat
- esenta de vanilie
- Amestecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
- Adaugam amidonul si amestecam usor.
- Rasturnam laptele peste galbenusuri si mixam pana la completa omogenizare.
- Punem cratita pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa.
- Acoperim crema cu folie alimentara, in felul acesta nu se va forma pojghita iar crema va fi fina.
- Lasam sa se raceasca si mixam margarina la temperatura camerei, dupa care adaugam putin cate putin in crema racita si amestecam bine.
- La final punem zeama si coaja de lamaie.
Mod de preparare blat nuca:
- Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.
- Adaugam zaharul si mixam pana se obineSe adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, asemanatoare cu cea de bezea.
- Galbenusurile le amestecam cu ulei ca la maioneza.
- Adaugam galbenusurile peste albusuri.
- Amestecam faina cu nuca macinata si cu preaful de copt si o incorporam in compozitia de oua.
- Amestecam foarte usor cu o lingura de jos in sus.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 de minute, sau pana ramane scobitoarea curata cand verificam blatul.
- Il scoatem din tava si il lasam la racit .
Se prepara in acelasi mod doar inlocuind nuca macinata cu mac macinat!
- Blatul cu mac il asezam in tava in care a fost copt.
- Deasupra lui punem crema de lamaie, o nivelam si punem si blatul cu nuca, pe care il presam putin.
- Pentru ornat putem folosi frisca sau crema de lamaie intinsa in strat subtire peste care radem ciocolata alba sau dupa preferinte.
- Dam la rece pentru cateva ore.
Unde se afla reteta????nu e prima data cand apar numai pozele!!!!!
RăspundețiȘtergereO va lasa mai tarziu ... :)
Ștergerebuna sa ai un paste fericit christos a inviat cind ai timp sa pui si restu de retete de praji si torturi ai un blog minunat tineo tot asa succes in continuare cu drag ely
RăspundețiȘtergere