Piept de curcan cu legume la cuptor
Ingrediente:
Mod de preparare:
- 1/2piept de curcan dezosat
- 1 ardei gras rosu
- 4-5 morcovi subtiri
- 4 cartofi
- 1 ceapa
- 1 lingura de ulei de masline
- 250ml apa
- boia dulce
- piper
- cimbru
- fulgi de chilli
- Carnea de curcan eu o marinez cu o zi inainte de a o baga in cuptor.
- Amestec piperul cu cimbrul, boiaua, cu fulgii de chilii si cu 1 lingura de ulei de masline.
- Cu acest amestec ungem foarte bine pieptul de curcan, il punem intr-o punga si il dam la rece pana a doua zi.
- Incalzim cuptorul la 180-190 de grade, maxim.
- Aseazam intr-o tava unsa cu ulei de masline, pipetul de curcan cu pielea in sus.
- Aranjam de jur imprejurul lui legumele taiate nu foarte mari.
- Le condimentam dupa gust si turnam 250 de ml de apa in tava.
- Eu las carnea in cuptor pana imi intra furculita in ea.
- Scoatem tava, o acoperim cu folie de aluminicu si o lasam 10 minute.
- Dupa cele 10 minute, scoatem pieptul pe un fund de lemn si il feliem.
- Servim cu garnitura de legume din tava si cu o salata la alegere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************