Chifle cu rozmarin
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 1 lingură de drojdie uscata
- 1 cană cu apă călduţă
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură de sare
- 3-4 linguri de ulei
- rozmarin dupa gust
- parmezan
Mod de preparare:
- Dizolvam drojdia in putina apa calda si 8 linguri de faina.
- Amestecam foarte bine pana face bule.
- Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam pana isi dubleaza volumul.
- Punem faina ramasa intr-un castron, punem maiaua, zaharul, uleiul, sarea, rozmarinul si amestecam, apoi turnam apa calda putin cate putin.
- Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
- Il invelim bine si il lasam intr-un loc cald sa creasca.
- Presaram faina pe planul de lucru, imparti coca in 8 .
- Formam bile din coca pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
- Le lasam la crescut la loc cald, minim 30 de minute.
- Inainte de a le da la cuptor le ungem cu ou batut cu sare si presaram parmezan ras si putin rozmarin.
- Le dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ o ora.
buna am facut prajituraPrajitura cu ciocolata a iesit ff gustoasa ai retete super astept cind ai timp sa pui si la restu de prajituri si torturi retetele succes in continuare cu stima ely
RăspundețiȘtergerePai nu vad reteta
RăspundețiȘtergere