Cataif cu frisca
Ingrediente:
- 200g fidelini Baneasa
- 3 linguri unt topit
- 500ml apa
- 350-400g zahar
- vanilie
- coaja de lamaie, fistic, migdale sau nuca de cocos
- 200ml frisca.
Mod de preparare:
- Topim cele 3 linguri de unt.
- Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra.
- Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc.
- Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie.
- Turnam siropul fierbinte peste taiteii rumeniti si dam iar la cuptor pana se absoarbe tot siropul.
- Lasam sa se raceasca si ornam cu frisca peste care presaram fistic, migdale sau nuca de cocos.
- Dam la frigider cateva ore dupa care putem servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************