Castraveti murati in otet
Ingrediente:
- 2 kg castraveti cornison
- 300 ml otet
- 1200 ml apa
- 2 linguri sare pentru muraturi
- 1 lingura zahar
- boabe de piper
- boabe de mustar
- 1 morcov
- o ceapa
- Spalam casravetii si ii asezam in borcane.
- Peste ei adaugam boabe de mustar, morcovi taiati rondele si cateva rondele de ceapa.
- Intr-o cratita punem la fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si boabele de piper.
- E suficient sa dea cateva clocote si turnam peste castraveti cu conditia sa punem sub borcane ceva metalic sa nu se sparga.
- Sigilam borcanele cu capace si le punem la fiert la foc mic pentru 20 de minute, intr-o oala cu apa care sa le acopere.
- Lasam borcanele in apa in care aufiert pana se raceste apa sau le scoatem cand s-au racorit putin si le invelim cu paturi pana se racesc.
Foarte buni castraveti murati ai facut!
RăspundețiȘtergere