Compot de corcoduse pentru iarna
Reteta este identica cu cea de la compotul de prune pentru iana.
INGREDIENTE :
Pentru fiecare borcan:
- 3 linguri de zahar sau 2 linguri de indulcitor.
- fructe.
MOD DE PREPARARE :
- Alegeti fructe sanatoase, coapte dar tari.
- Spalati bine fructele si curatati-le de codite.
- Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat cu capace cu filet).
- Adaugati cele 3 linguri de zahar.
- Umpleti borcanele cu apa.
- Infiletati capacul si agitati pana la dizolvarea zaharului.
- Pe fundul unei oale asezati un prosop de bucatarie si aranjati borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
- Adaugati apa pana se acopera borcanele si se pune la fiert.
- Dupa 20 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
- Sau o metoda si mai simpla dupa ce le-ati infiletat le puneti intr-o tava, le bagati in cuptor si le lasati pana incep sa clocoteasca, dupa care le scoateti si le acoperiti in niste paturi la dunst 2-3 zile pana se racesc bine. Sau le puteti lasa in cuptor pana a doua zi.
- Puneti borcanele racite in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************