Ardei copti la borcan pentru iarna
Ingrediente:
- 10 kg ardei capia
- 800 ml apa
- 200 ml otet
- 200 g zahar
- 3 linguri sare pentru muraturi
- 1 1/2 plic conservant
Mod de preparare:
- Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii acoperim.
- Dupa jumatate de ora ii curatam de pielita, codite si seminte si ii asezam in borcane de 800 ml dupa care pregatim siropul.
- Punem la fiert apa cu zaharul, sarea si otetul.
- Lasam sa fiarba si cand clocoteste, luam oala de pe foc si adaugam conservantul.
- amestecam bine pana se topeste si turnam siropul peste ardei pana se vor umple.
- Inchidem borcanele si le acoperim bine cu paturi unde la lasam pana a doua zi.
Sursa: Ardei la borcan
Ardeii copti isi pastreaza savoarea daca ii asezati la borcan fara otet. Borcanul capsat este introdus in baie marina sau cuptor pentru sterilizare si atat.
RăspundețiȘtergere