Dulceata de nectarine
Ingrediente:
- 5kg nectarine
- 3.5 kg zahar
- 2 lamai
Mod de preparare:
- Spalam fructele foarte bine si le scoatem samburii.
- Le taiem felii subtiri si le punem intro oala cu fund dublu.
- Stropim cu sucul de la cele doua lamai, adaugam si zaharul si lasam la rece peste noapte sau macar 3-4 ore.
- Punem la cratita la foc potrivit, amestecam din cand in cand.
- Adunam spuma ce se formeaza pe toata suprafata.
- Lasam sa fiarba pana se leaga sui isi schimba culoare.
- Verifcam daca este gata, punand o lingurita de dulceata pe o farfurie. Daca atunci cand s-a racit nu curge, dulceata este gata.
- Ii stingem focul si o punem in borcane bine spalate si uscate.
- Sterilizam borcanele punandule intr-o tava in cuptor dar trebuie sa avem grija sa nu se atinga intre ele.
- Le lasam 10 minute la o temperatura de 160-180 de grade.
- Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit.
- Dupa cele 10 minute inchidem focul dar lasam borcanele in cuptor pana a doua zi sa se raceasca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************