Tort cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Crema:
- 4 galbenusuri
- 140 g zahar
- 20 g unt
- 50 g cacao
- 100 g ciocolata amaruie
- 1fiola esenta de rom
- 1 pachetel zahar vanilat
- 4 linguri lapte.
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 300 gr faina din care inlocuim 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao.
- 10 linguri apa
- 1 praf de copt
Mod de preparare crema:
- Intr-un cratita se freaca ouale cu zaharul aproximativ 2 minute, dupa care adaugam laptele si se bat cu mixerul 10 minute, deasupra unui vas cu apa clocotita.
- Luam cratita de pe foc si adaugam imediat cacaua, ciocolata rasa si vanilia.
- Amestecam cu telul su mixerul pina cand compozitia se omogenizeaza complet.
- Punem cratita pe un vas cu apa rece pana se raceste.
- Adaugam jumatate din cantitatea de unt pe marginea cratitei si il amestecam usor pana cand acesta se faramiteaza bine si se omogenizeaza crema.
- La fel procedam si cu restul de unt, amestecind cu telul sau cu mixerul, pina cind toata crema fiarta se incorporeaza in unt si se omogenizeaza.
- Adaugam si esenta de rom si amestecam.
- Frecam galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa si vom obtine o crema ca o alifie.
- Separat amestecam faina cu praful de copt si cacao si adaugam putin cate putin in amestecul de galbenusuri.
- Batem albusurile spuma si le adaugam peste galbenusuri.
- Tapetam cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina, o forma de tort sau o cratita(in cazul meu) si turnam compozitia.
- Coacem la foc potrivit (170grade) timp de 40 min.
- Il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.
Sirop:
- 1 ceasca de apa
- 3-4linguri de zahar, depinde cat vreti de dulce.
- esenta de rom.
- Punem la fiert apa cu zaharul si il lasam sa dea cateva clocote.
- Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.
Asamblare tort:
- Taiem blatul in 2 sau 3 felii.
- Luam din crema 3 linguri pe care o punem intr-un castronel, o vom folosi la ornat.
- Punem o felie de blat pe platou, insiropam , adaugam jumatate din crema, punem ce-a de a doua felie de blat, insiropam si punem restul de crema.
- Punem si ultima felie de blat, o insiropam si intindem pe toata suprafata tortului crema oprita in castronel.
- Putem orna cu fructe, proaspete sau confiate sau cu frisca sau cu orice altceva doriti.
Bun de tot, imi plac torturile cu ciocolata!
RăspundețiȘtergere