Rulada de ciocolata
Pentru blat:
Pentru crema:
- 200g ciocolata
- 200ml frisca lichida
- 50g unt.
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri.
- Mixam mai intai albusurile pana devin spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc.
- Rasturnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si amestecam usor.
- Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
- Incercam din cand cu o scobitoare, pentru a verifica gradul de coacere.
- Inainte de a o scoate din cuptor, umezim un prosop si rasturnam foaia de rulada deasupra lui si rulam.
- Intre timp pregatim crema.
- Punem frisca lichida si untul intr-o vas pe foc foarte mic, trebuie avuta mare grija sa nu fiarba.
- Cand este foarte fierbinte, o luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si romul.
Amestecam bine pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi lasam crema sa se racesaca pentru aproximativ 10 minute.
Dupa cele 10 minute, incepem sa o mixam pana cand se intareste si se deschide la culoare. - Intindem crema pe foaia de rulada, o rulam, o invelim strans in folie alimentara si o dam la rece pentru minim o ora.
- Se poate orna cu ciocolata topita cu putin unt sau se poate servi si asa.
Ce bine arata! Iar contrastul de culoare a iesit fantastic!
RăspundețiȘtergereCui nu i-ar place ciocolata?:)
RăspundețiȘtergereCe culoare frumoasa i-ai dat!! Cand vine vorba de ciocolata repede ma inscriu si eu la o portie ;)
RăspundețiȘtergere