Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi
Ingrediente:
- 500g pipote si inimi de pui
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- verdeata
- 1 catel usturoi.
- cartofi pentru piure
- 1 ceapa micuta
- lapte
- unt.
Mod de preparare:
- Curatam, spalam si taiem cartofii cubulete.
- Ii punem intr-o oala impreuna cu ceapa taiata in 4, adaugam apa cat sa ii acopere si punem pe foc.
- Spalam organele in mai multe ape.
- Punem tigaia la incins cu lingura de ulei.
- Adaugam organele in tigaia incinsa, potrivim de sare si piper si le lasam pe foc acoperite pana se inmoaie.
- Verificam cat de usor intra furculita in ele iar daca intra usor le mai lasam pe foc cateva minute fara capac sa se rumeneasca si adaugam si catelul de usturoi taiat marunt..
- Intre timp s-au fiert si cartofii, ii scurgem de apa in care au fiert si oprim totusi o cescuta de apa.
- Zdrobim cartofii si ceapa cu o presa manuala de piure,cu mixerul sau cu o furculita, adaugam lapte, unt sau ce dorim.
- Servim inimioarele alaturi de piure si presaram verdeata.
Nu ai mai scris ce se intampla cu ceapa
RăspundețiȘtergereImi cer scuze ca am omis sa spun ce fac cu ceapa care a fiert odată cu cartofii. Eu o pasez impreuna cu ei. Imi place gustul ei dulceag în piure. Acum, fiecare cu gustul lui.
Ștergere