Paine cu iaurt
Ingrediente:
- 500g faina alba
- 50g drojdie
- 150g iaurt gras
- 250 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 1 galbenus de ou
- seminte de mac.
Mod de preparare:
- Amestecam drojdia cu zaharul si 2-3 linguri de apa calda intr-un bol.
- Cernem faina intr-un vas unde urmeaza sa framantam aluatul.
- Peste faina cernuta, punem drojdia , uleiul, apa calda, sarea si iaurtul.
- Incepem sa framantam pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
- Daca mai trebuie faina, atunci mai adaugam cat este necesar, astfel incat la final aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe maini.
- Punem vasul intr-un loc cald, acoperit cu un prosop si il lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce a crescut, luam aluatul si il punem pe masa de lucru, pe care am presarat putina faina si incepem sa il mai framantam putin
- Incalzim cuptorul la 220 grade Celsius, si punem aluatul intr-o tava pe care am tapetat-o cu o hartie de copt.
- Mai lasam timp de aproximativ 30 de minute,painea la dospit in tava, acoperita cu un prosop.
- Inainte de a baga tava la cuptor, cu ajutorul unei pensule, ungem cu galbenusul de ou suprafata aluatului si apoi presaram semintele de mac.
- Introducem painea in cuptor si o coacem timp de 30-45 min.
Arata spectaculos!!!
RăspundețiȘtergere