Placinta cu mere- reteta de post
INGREDIENTE:
- 1.5kg mere
- 150g zahar sau 3-4 linguri indulcitor
- scortiosara
- 4 linguri gris
- 100g unt sau margarina
- zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa
- 1 pachet foi de placinta
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata merele de cotoare, uneori si de coaja. Eu prefer sa le folosec cu tot cu coaja pentru vitamine.
- Se dau merele pe razatoarea mare.
- Se da de razatoare si coaja de la o lamaie si se pune peste merele rase.
- Se adauga peste mere 1-2 picaturi de esenta de vanile sau un plic de zahar vanilat si scortisoara.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge cu unt/margarina sau ulei.
- Se porneste cuptorul.
- Se iau cate 3 foi din pachet si se unge foaia de deasupra cu putina margarina sau unt(in mod normal, se ung toate foile cu margarina, dar eu nu fac asa)
- Pe una din laturi se presara o lingura de gris, adaugam cu o lingura mere rase peste care adaugam o lingura de zahar si putina margarina(nu foare multa).
- Rulam foile cu merele si le asezam in tava.
- La fel procedam si mai departe pana terminam foile si merele.
- Taiem fiecare rulou la dimensiunea dorita.
- Mai adaugam putina margarina pe deasupra.
- Bagam tava la cuptor la 200grade timp de 20 de minute.
- Se lasa sa se raceasca si se tapeteaza sau nu cu zahar pudra .:)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************