Galetta cu mere si feliute de prune
INGREDIENTE:
- foietaj
- 300g mere si cateva prune
- 3 linguri zahar tos
- 1 zahar vanilat
- 1/3 lingurita scortisoara
- 1 lingurita gris.
PREPARARE:
1. Spalam fructele, indepartam coditele si samburii si le feliem.
2. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat.
3. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt..
4. Presaram grisul peste aluat.
5. Asezam feliile de fructe.
6. Presaram deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul.
8. Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar fructele incep sa isi lase siropul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************