Prajitura cu crema de portocale
Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 150gr zahar
- 130gr faina
- 1,5 linguri de cacao
- coaja de portocala
- 2 linguri amidon
- 250ml suc natural de portocale
- 350ml frisca lichida
- 4 linguri de zahar
- esenta de portocala
Sirop:
- 100ml apa
- 150ml suc natural de potocale
- 2-3 linguri de zahar
- esenta de portocala
Glazura:
- 50ml frisca lichida
- 150gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Blat:
- Batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
- Adaugam putin cate putin faina amestecata cu cacao si amestecam usor de jos in sus.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam compozitia.
- Coacem blatul la foc mic 35-40 minute.
- Dupa ce s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptorul intreedeschis sa se raceasca usor.
- Dupa 15 minute il scoatem din tava, desprindem hartiea de copt si il punem pe un gratar sa se raceasca complet.
- Dizolvam amidonul in 50 ml suc de potocale.
- Restul de suc il punem pe foc impreuna cu zaharul.
- Amestecam pana cand zaharul s-a topit, atunci dam cratita deoparte si turnam amestecul cu amidon.
- Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba,la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa crema.
- Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Batem frisca si o adaugam peste crema de portocala.
- Adaugam esenta de portocale si daca nu e suficient de dulce cateva lingurite de zahar pudra si amestecam bine.
- Amestecam si fierbem pana se ingroasa usor, apa cu sucul de portocale si zaharul
- Dupa ce se raceste aromatizam cu esenta de portocale.
Montaj:
- Taiem blatul in doua pe lung si insiropam prima parte.
- Rasturnam crema de portocale peste blat si nivelam.
- Adaugam si cea de a doua felie de blat, o insiropam si o glazuram cu ciocolata topita cu frisca lichida.
- Putem presara figurine de zahar sau de ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************