Cheesecake cu visine



Ingrediente:
 Blat    

  •           300 g biscuiti 
  •           150 g unt


Compozitia de branza:
  •  500g  branza dulce de vaca
  •   250 g zahar
  •   3 linguri cu varf de faina
  •   2 lingurite coaja de lamaie ras
  •   2 lingurite esenta de vanilie
  •    5 oua
  •   2 galbenusuri.
Glazura:
  • 250g fructe congelate
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina pentru ornat
  • 50 ml apa.


 Mod de preparare:

  1. Strivim biscuitii cu sucitorul.Eu am folosit biscuiti digestivi.
  2.  Topim untul in  cuptorul cu microunde si il turnam peste biscuitii maruntiti.
  3. Adaugam si o lingura de zahar.
  4. Amestecam foarte bine compozitia blatului de cheesecake si tapetam vasul in care o vom coace(presam cu degetele blatul de biscuiti) . 
  5. Am folosit o forma de tort patrata cu margine detasabila, pe fundul careia am pus hartie de copt si i-am uns cu unt partea laterala.
  6. Punem  branza intr-un vas si adaugam  zaharul, faina, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa .
  7.  Amestecam foarte bine, apoi adaugam pe rand, ouale intregi si  galbenusurile.
  8. Incingem cuptorul la 150 grade cu 5-10 minute inainte de a baga prajitura in cuptor. 
  9. Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si introducem vasul la cuptor. 
  10. Coacem cheesecake-ul la temperatura constanta de 150 grade timp de 50-60 de minute la foc mic.
  11. Trebuie sa asteptam ca cheesecake-ul nostru sa se raceasca complet inainte de a-l taia. 
  12. Toppingul il facem din 250g fructe congelate, 2-3 linguri de zahar, un plic de gelatina pentru glazurat prajituri si 50 ml apa.
  13.  Amestecam toate ingredientele fara gelatina intr-un vas pe care il punem la foc. 
  14. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam gelatina si mai  fierbem 3-4 patru minute la foc mediu, amestecand tot timpul.
  15. Il lasam sa se raceasca 1 minut si il punem peste cheesecake, pregatim glazura dupa ce s-a racit prajitura.
  16. Lasam prajitura la frigider cel putin 30 de minute.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant